Om

I Norge finnes det titalls millioner kilometer med kabel. En stor del av disse befinner seg i bakken – på kryss og tvers, noen dypt og andre like under overflaten. Vårt moderne samfunn er helt avhengig av dette ledningsnettet. Ledningseierne har ansvaret for å holde nettet i best mulig stand. Vi håper derfor at du tar deg tid til å lese dette.

Graving – den hyppigste årsaken til brudd

Graver du på feil sted kan du lamme deler av landet vårt! Brudd på tele/data- eller strømforbindelsen kan påføre samfunnet store tap, og i verste fall kan liv gå tapt. Vi er helt avhengig av et samarbeid med deg som graver. Alt vi ber om er at du... SPØR - før du graver!

Det lønner seg å spørre først:

Henvender du deg til Gravemeldingstjenesten i Geomatikk før du setter i gang gravearbeider, er du på den sikre siden. Vi gir opplysninger om kabelnettet til Telenor over hele landet. I mange kommuner har vi dessuten ”Samordnet Gravemeldingstjeneste” for flere ledningseiere.

Du som graver har ansvaret - brudd kan koste liv

Du kan bli erstatningsansvarlig dersom du graver uten å kontakte Gravemeldingstjenesten eller lar være å følge de anvisninger som blir gitt ved kabelpåvisning. Skulle uhellet først være ute og det oppstår skade på kabelen, må du sørge for å melde fra til ledningseier så fort som mulig - se mer informasjon om akutte hendelser her. På denne måten bidrar du til å redusere både skadevirkningene og kostnaden. Hvert minutt kan koste tusener av kroner.

Registrer gravehenvendelse

Det beste du kan gjøre for å forsikre deg mot graveskader er å kontakte Geomatikk - og vår kundeportal er utgangspunktet. Her kan du registrere nye gravehenvendelser, effektivt holde oversikt over alle dine henvendelser og status for disse. I tillegg kan du via portalen benytte deg av andre tjenester Geomatikk tilbyr. Å opprette bruker er kostnadsfritt for både entreprenører og privatpersoner.

gravemelding_tid_hojd128

Vær ute i god tid

Kontakt oss helst 3 virkedager før du skal begynne å grave.

gravemelding_epost_hojd128

Sender du e-post

Husk å legge ved kart der graveområdet er avmerket.

gravemedling_telefon_hojd128

Kontakter du oss på telefon 

Ha gateadresse, stednavn, eventuelt gårds- og bruksnummer klart.

Feilmelding til ledningseiere

  • Telenor Norge 05000 (følg henvisningen)
  • Ditt Energiverk / bredbåndsselskap - se lokal telefonoppføring

GEOMATIKK BESKYTTER
samfunnets ledningsnett

Hvert år rammes tusentalls personer av brudd på ledningsnettet - i form av elektrisitet, telefoni eller internettrafikk. Bruddet skyldes i mange tilfeller avgravde ledninger.

Geomatikk i Norge forebygger slike skader ved informere og markere hvor samfunnets ledninger ligger når privatpersoner eller foretak trenger å grave.

Med vår landsdekkende tjeneste skaper vi fordeler for netteiere, kommuner, entreprenører og samfunnet for øvrig.

Vi er også en del av den nordiske Geomatikk-gruppen.
Les mer

Norgeskart

160

netteiere som kunder

200 MKR

i omsetning i 2016

110 000

registrerte gravehenvendelser

60 000

kabelpåvisninger i felt

170

medarbeidere