Gå til innholdet
gravemelding

        

 

Landsdekkende gravemeldings- og påvisningstjeneste

Geomatikk opererer en landsdekkende tjeneste for gravemelding og kabelpåvisning. Henvender du deg til Geomatikk før du setter i gang gravearbeider, er dette med på å redusere faren for skader.
Geomatikk gir opplysninger om ledningsnettet til over 140 ledningseiere i hele landet i åpningstiden.

Ved å utføre en Samordnet gravemeldingstjeneste for flere ledningseiere, forenkler vi arbeidet for den som skal grave. Du får svar ett sted, og samme kabelpåviser utfører påvisning flere ledningseiere.

Vårt Sentrale ledningseierregister gir en oversikt over de ulike ledningseiere i den enkelte kommune. Du får her oversikt over:
 • Ledningseierne som Geomatikk utfører tjenesten for
 • Ledningseiere som Geomatikk videreformidler henvendelser til
 • Ledningseiere som kontaktes direkte.
Finn oversikt for din kommune i Sentralt ledningseierregister

Gravemeldings- og påvisningstjenesten omfatter ikke leveranse av ledningsdata og kart for planlegging og prosjektering. For mer info, trykk HER

 • Kundeportalen for proffbrukere
  Kundeportalen sørger for at din henvendelse inneholder den informasjon som trengs for å kunne behandle saken raskt. Du vil ha oversikt over alle dine henvendelser og status for disse.
  Logg på kundeportalen
     Bli ny bruker
 • Kundeportalen for privatpersoner
  Her kan private legge inn henvendelse om gravearbeid på egen eiendom. Les mer her.

Åpningstid i kundesenteret er som hovedregel 07:30 – 15:30
Informasjon om utvidet åpningstid finner du HER.

Akutte hendelser, som vannlekkasjer, behandles hele døgnet på telefon. (Om akutte hendelser)

Hvis du kontakter oss på e-post:  Husk å legge ved kart som viser arbeidsområdet.
Finn nærmeste kundesenter

Hvis du kontakter oss på telefon 09146, må du ha stedsnavn, gateadresse, eventuelt gårds- og bruksnummer klart. Du kan bli bedt om å sende inn kart som viser arbeidsområdet.

De fleste netteiere har en gratis tjeneste for brukerne. Enkelte netteiere har imidlertid innført brukerbetaling. For mer informasjon trykk HER.

Kundemottaket i Geomatikk sender ut melding om at påvisning er bestilt og tidspunkt avtales. En eventuell avbestilling av påvisning må skje senest kl. 14:00 dagen før avtalt tidspunkt. Ved avbestilling etter forannevnte frist vil det påløpe et avbestillingsgebyr på kr. 800,00.